El president a l'exili i candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, comença a ser el centre del debat en la precampanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Mentre el socialista Salvador Illa va disparar contra el líder de Junts pel seu "personalisme", el republicà Aragonès va carregar contra Puigdemont perquè considera que ha fet un canvi d'estratègia: "Fa 10 mesos deien que negociar era trair el país i ara ho fan". Aquest dimecres ha estat el torn de la candidata de Comuns Sumar, Jéssica Albiach, que ha emplaçat PSC i ERC a no pactar amb el president Puigdemont. "ERC no s'atreveix i el PSC diu que és difícil. No s'entén que sempre acabin governant amb la dreta", ha subratllat Albiach en una entrevista a Aquí Catalunya de la Cadena Ser. 

La candidata dels Comuns Sumar ha reivindicat el seu partit com els que no pactaran amb Junts. "Volem obrir una nova etapa a Catalunya i tenir un govern progressista que faci polítiques progressistes", ha assegurat Albiach, reivindicant-se com el partit que no governarà amb Junts. "Prioritzem habitatge, educació i sanitat públiques i la transició ecològica justa", ha dit. De fet, ha volgut centrar la campanya electoral en "dos models": "el de Junts, assumit per ERC i PSC, i el nostre". "Sense transformacions no hi ha futur", ha reivindicat la dirigent dels Comuns. 

Insisteix en el "no" al Hard Rock

Els Comuns van fer caure el pressupost del 2024 després que el president Aragonès no es comprometés a fer marxa enrere amb el complex d'oci del Hard Rock que s'ha d'instal·lar entre Vila-seca i Salou. Albiach s'ha volgut abanderar del "no" a aquest projecte, i és que ha posat sobre la taula el fet que "Salou és un dels 5 municipis amb més places turístiques, però és dels més pobres". "Què li estem dient a la gent proposant el Hard Rock? Que només podran tenir feines precàries, que l'única proposta que tenim fomenta la ludopatia, la inseguretat...", ha criticat Albiach. 

Albiach ha volgut marcar les seves línies mestres ideològiques, i per això ha carregat contra les propostes de Foment. "No m'agraden. Rebaixar impostos avui són les retallades del demà"; ha afirmat Albiach, que ha exigit la qualitat dels serveis. A més, ha demanat d'aplicar la llei de canvi climàtic, "on es parlava d'impostos als grans vaixells". "L'impost a indústries contaminants, igual. Tampoc s'ha avançat en gravar els aliments ultraprocessats. No té ni peus ni cap", ha criticat la candidata dels Comuns Sumar. De fet, ha apostat per mantenir l'import de l'IRPF que paguen les classes mitjanes i baixes i incrementar-lo als qui més guanyen. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!