El PSC creu que la societat catalana "ja ha superat" projectes com el del president a l'exili, Carles Puigdemont. Durant la presentació del lema i imatge que el partit tindrà durant la precampanya electoral del 12 de maig, la viceprimera secretària i cap de la campanya, Lluïsa Moret, ha llançat retrets contra Junts+ Puigdemont per Catalunya perquè "Catalunya ha superat les lògiques personalistes". En aquest sentit, ha contraposat la proposta socialista a la de Junts reivindicant que ara calen "projectes sòlids i col·lectius que posin els interessos dels catalans al centre": "Hem de superar aquesta dècada perduda, no hi ha més temps a perdre".

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

De fet, Moret ha apel·lat a aquesta idea per fer referència al nou lema de precampanya dels socialistes, que és 'Unir i servir'. Aquest és un missatge que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ja va utilitzar durant les seves intervencions en el marc del 15è Congrés del partit. Segons ha exposat la qui també és presidenta de la Diputació de Barcelona, l'ús d'aquests dos verbs busca traslladar que són un projecte "transversal" i que s'adreça "a tots els catalans i catalanes, independentment del que pensin, sentin o parlin la llengua que parlin". "Ha de marcar una nova etapa adreçada a generar prosperitat, superar els dèficits que tenim i que posi els serveis públics com a prioritat", ha remarcat, tot destacant que també il·lustra l'objectiu de "guanyar les eleccions i governar la Generalitat".

 

A la vegada, Lluïsa Moret ha defensat que el vot al PSC és "valent i prudent", perquè "sintonitza" amb l'estil de fer de Salvador Illa: "Anirem amb iniciatives polítiques ambicioses, per recuperar el pols del país i donar respostes eficients als problemes del país; però no farem volar coloms, perquè també seran propostes possibilistes, sensates i realistes. Illa no fa promeses, ell es compromet i compleix".

imatge precampanya PSC eleccions Parlament 2024   PSC
La imatge de precampanya del PSC per a les eleccions del 12 de maig / Foto: PSC.

Una conferència per exposar el model de país

Al llarg de la presentació de la imatge de precampanya, Lluïsa Moret ha insistit en què han dividit aquest camí "cap a la Generalitat" en tres moments: "Un primer va ser amb el congrés, amb el lema 'Ara toca Catalunya', on focalitzàvem la nostra prioritat, que és governar aquest país per redreçar la dècada perduda. Ara, en precampanya, utilitzem el lema 'Unir i servir', per posar èmfasi en allò que ens uneix i que il·lustra per què volem governar Catalunya. El tercer serà la nit del 25 d'abril, quan presentarem un nou lema i una nova imatge".

D'altra banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, farà una conferència aquest dijous al Museu Marítim de Barcelona a les 18:30 hores per exposar el seu "projecte de país". L'acte, dirigit a la societat civil i que en aquests moments compta amb uns 800 assistents, servirà perquè el candidat socialista posi "al damunt de la taula les propostes i actuacions a desenvolupar al Govern sobre un model de país que vol recuperar la normalització institucional i que posi al centre els serveis públics i la bona gestió".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!