L'anunci del vicepresident Pere Aragonès sobre un futur Govern en solitari ha despertat una allau de reaccions i la resta de grups parlamentaris no han trigat a dir la seva. La presidenta d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha aprofitat per tornar a allargar la mà a Aragonès per formar un executiu progressista.

Des de Sant Feliu de Llobregat, la líder dels comuns ha demanat a ERC que abandoni la idea de formar "un govern de resignació" amb JxCat i ha assegurat que els projectes de la seva formació són "incompatibles" amb Junts.

ACN

Les relacions "trencades" entre Junts i ERC

Segons la líder dels comuns, el partit de Carles Puigdemont vol una Generalitat "tutelada pel Consell per la República" i "convertir Catalunya en una Andorra del sud" i ha qüestionat els motius dels republicans per pactar amb Junts. "El que no acabem d'entendre és perquè Aragonès insisteix amb un govern amb JxCat perquè les relacions entre els dos partits no permeten tenir un govern fort i cohesionat com necessitem en pandèmia", ha criticat.

Albiach ha assegurat que fa anys que la relació està trencada entre els dos partits, que han sigut socis de govern. "Fa un any i mig el mateix president Torra va dir que no hi havia lleialtat ni confiança entre els socis de Govern", ha recordat.

No tiren la tovallola a crear un govern d'esquerres

ECP ha instat al coordinador nacional d'ERC a "obrir la porta a un govern amb forces progressistes". "Les urnes del 14-F així ho van dir", ha recordat tot recordant els resultats electorals dels darrers comicis. "Tenim el parlament més progressista de la història de Catalunya", ha destacat Albiach tot insistint a formar un executiu sòlid, de transformació i sobretot progressista".

La líder dels comuns ha considerat que la seva formació també es pot fer seu l'acord que té ERC amb la CUP. "Vam dir que era un bon punt de partida, però no d'arribada perquè considerem que hi falta ambició en matèria de transició ecològica i en la lluita contra el canvi climàtic, però òbviament nosaltres amb la CUP compartim molts punts amb comú", ha conclòs.