La candidata de Comuns Sumar a les eleccions del 12-M, Jéssica Albiach, ha criticat la proposta d'un debat entre el PSC, ERC i Junts platejada pel president de la Generalitat i candidat d'ERC, Pere Aragonès. "Tots tres defensen que Catalunya sigui el casino d'Europa, que no es posi límits als creuers i l'ampliació del Prat, per tant, és profundament decebedor que algú d'ERC arribi a proposar un debat entre tres candidats de tres partits diferents que en realitat defensen el mateix model de sempre", ha sentenciat Albiach. D'altra banda, la cap de llista de Comuns Sumar ha afirmat veure amb bons ulls que Aragonès vagi a defensar l'amnistia al Senat, però ha qüestionat que vulgui anar-hi "per trolejar el PP".

En una atenció als mitjans de comunicació aquest diumenge, Albiach ha acusat els republicans de "continuisme" i ha lamentat que "no hi hagi espai per a les forces progressistes que defensen un model alternatiu respectuós amb les persones i el territori".

"Tàndem de corruptes" al casament d'Almeida

Jéssica Albiach considera que el casament celebrat aquest dissabte entre l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i Teresa Urquijo, només hi faltava Alberto González, la parella de la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, per “fer un bon tàndem de corruptes amb el rei emèrit”.

La candidata de Comuns Sumar també ha assegurat que li sembla "bé" que Aragonès vagi aquest pròxim dilluns al Senat a defensar l'amnistia, però ha qüestionat que el president vulgui anar-hi "per trolejar el PP". "El PP ja es troleja ell mateix, només cal veure el casament d'Almeida, l'alcalde de Madrid, on també hi era el rei emèrit. L'única persona que hi faltava era la parella d'Ayuso per fer un tàndem de corruptes", ha afirmat.  Comparant aquest enllaç amb el d'Ana Aznar i Alejandro Agag, l'any 2002 a l'Escorial, Albiach ha dit que li agradarà veure d'aquí a vint anys com queda la foto d'ahir, perquè ara “sabem com va quedar la de fa vint anys, amb la meitat dels convidats imputats”. 

Una de les propostes dels Comuns és que hi hagi una moratòria en la construcció de piscines privades, mentre segueixi la crisi per la sequera. La candidata del partit, Jéssica Albiach, va escenificar la proposta aquest divendres en l'acte de presentació de la llista a les comarques gironines, a tocar del riu Onyar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!