La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jèssica Albiach, ha carregat contra el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'ha acusat de "quedar-se en la diagnosi" dels problemes, i "no donar resposta" a la comunitat educativa. Albiach assegura que professors, pares i alumnes estan "angoixats" a nou dies de començar el curs i recorda que hi ha centres on no s'han rebaixat les ràtios, i d'altres que no poden mantenir les distàncies de seguretat i que no han rebut els materials necessaris per començar el curs amb normalitat. "Ens sembla molt bé que el conseller diagnostiqui però s'oblida de donar solucions", ha lamentat Albiach. Tot plegat, en una trobada amb membres del món de l'hostaleria a Lloret de Mar (la Selva).

Albiach ha assenyalat que "no es pot seguir amb la incertesa" i recorda les necessitats dels diferents centres públics educatius. En aquest sentit, s'ha referit a la reducció de ràtios anunciada per Bargalló i que no es compleixen, almenys, en un 30% dels grups, segons declaracions del mateix conseller en una entrevista a RAC1 aquest dissabte.

"Tenim nou dies per l'inici de curs escolar i més que fer rodes de premsa, el conseller el que hauria d'estar fent és aportar solucions perquè són coses que, vull recordar, són de la seva competència", ha conclòs la dirigent dels comuns.

Albiach ha fet aquestes declaracions en una trobada amb el sector de l'hostaleria a Lloret de Mar, una de les localitats catalanes que s'ha vist més afectada per la crisi turística. En aquest aspecte, la presidenta dels Comuns ha apostat per "un pacte nacional pel turisme", i ha demanat que les administracions "liderin un pla de xoc" per "salvar" els llocs de treball.

Albiach ha exigit una actuació "immediata" perquè hi ha moltes famílies en una "situació dramàtica". Finalment, també ha apostat per diversificar el model productiu per tal d'evitar dependre del turisme com a pal de paller de l'economia. Cal recordar que a les comarques de Girona, aquest sector representa més del 20% del PIB..