L'anunci del Govern sobre l'ajornament de la consulta pels Jocs d'Hivern 2030 no ha passat desapercebut, sobretot per aquells que s'oposen a la candidatura olímpica dels Pirineus. Entre els polítics que han reaccionat a l'anunci de l'Executiu trobem la líder d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, qui a través de les xarxes ha mostrat el seu descontentament amb el projecte. "Una més que demostra que aquesta candidatura no va enlloc", ha afirmat en el seu tuit.

tuit albiach

"Falta d'informació, cada dia més detractors, la consellera admetent que no sap si hi haurà neu al Pirineu el 2030", continua el missatge d'Albiach a les xarxes socials. La líder dels comuns ha acabat fent una pregunta: "Quan reconeixereu que el futur del país no pot dependre de macroprojectes especulatius?". Poc més de 24 hores abans, en una entrevista a RN4, Albiach, ja va expressar els seus recels sobre la candidatura dels Pirineus. En aquella ocasió, la portaveu dels comuns al parlament també va criticar el model de macroprojecte que suposava la candidatura. No es va mostrar en contra dels grans projectes de forma sistemàtica, sinó que ca matisar: "S'han de mirar quins avantatges i impactes té el projecte i quin retorn fa a la ciutadania". En el cas dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030, no veu cap benefici ni la viabilitat del projecte que ara encara sembla més llunyà. 

​La d'Albiach no ha estat l'única reacció. La CUP ha exigit al Govern que "abandoni definitivament" la candidatura pels Jocs d'hivern del 2030. La formació ha demanat que l'executiu renunciï al projecte. Així mateix, la CUP també ha reclamat a l'executiu que posi "ja" en marxa un procés de diàleg i debat amb el territori per impulsar mesures per un "Pirineu viu". Per la seva banda, la plataforma Stop JJOO remarca que el projecte és insostenible. "Retreu la candidatura i deixeu de jugar amb el Pirineu i la seva sent. Prou de gastar diners de propagandes institucionals i més inversió al territori", han sentenciat a través de les seves xarxes socials. 

Sense projecte definitiu

El Govern ha exposat que l'ajornament de la consulta fins al setembre es deu al fet que a hores d'ara no hi ha un projecte tècnic definitiu, un aspecte que consideren clau, ja que al "tenir clar que es vota". El Govern vol que la situació amb el COE i el govern d'Aragó es resolgui com més aviat millor. El president del COE, Alejandro Blanco, es va mostrar obert dimecres a negociar la candidatura per als Jocs directament amb els territoris i les estacions d'esquí aragoneses que han mostrat interès.