La candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assegurat que el seu partit defensa el mateix en campanya i després de la campanya. "No podem compartir govern amb JxCat i Aragonès ho sap", ha afegit aquest dilluns en una entrevista a RAC1.

Albiach afirma que es tracta d'un tema "ideològic i de programari" i ha posat d'exemple que JxCat no accepta la taula de diàleg i prefereix la "confrontació". D'altra banda, ha apostat per acordar una "estratègia conjunta" per fer front a Vox al Parlament. Segons Albiach, no s'ha de fer cap pacte amb ells, no se'ls ha d'interpel·lar directament i se'ls ha de contrarestar amb "arguments reals".

Albiach s'ha mostrat "molt satisfeta" pels resultats de les eleccions, que mantenen els comuns amb els mateixos 8 diputats que fins ara. I en aquest sentit, ha afegit que "resistir és guanyar" perquè les enquestes fa un mes i mig els donaven una davallada.

 

D'aquesta manera, doncs, la líder dels comuns tracta de collar els republicans per tal de fer un Govern "d'esquerres" que pogués comptar amb alguna mena de suport del PSC, gesta impossible mentre ERC mantingui el veto al mateix PSC, com de moment ja ha confirmat que farà.

Els comuns van obtenir ahir un resultat que els permet frenar la tendència a la baixa de les darreres eleccions. Amb vuit diputats, la formació és ara la sisena força, només per davant de Ciutadans i el PP. D'aquests vuit, set van ser per Barcelona i només un per Tarragona. A Lleida i Girona la candidatura es va quedar sense representació.

Nit llarga

Probablement la legislatura se'ls farà tan llarga com la nit electoral, que no va acabar amb l'escrutini, sinó amb la visita inesperada d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Segons va informar la Cadena SER, els agents es van presentar després que diversos veïns alertessin el 112 que s'estava celebrant una "festa" a la seu del partit.

Un cop allà, la policia va informar els assistents que no es podia celebrar cap festa, tenint en compte el confinament domiciliari que està en vigor a Catalunya per evitar la propagació del coronavirus. La patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona va demanar per un responsable per tal d'informar sobre la situació. L'alcaldessa de la ciutat encara era a la seu.