Poques hores abans que es votin les esmenes a la totalitat dels pressupostos per al 2024, els comuns es mantenen ferms en la seva decisió de condicionar el seu suport a fer caure el macroprojecte del Hard Rock. Després que el Govern els hagi acusat d'electoralisme, Jéssica Albiach s'ha pronunciat des del faristol del Parlament, on ha deixat ben clar que si Pere Aragonès renuncia a aquest centre recreatiu al Camp de Tarragona, el seu partit retirarà l'esmena a la totalitat als comptes de la Generalitat. "Si rectifica i diu clarament que aturem el Hard Rock, nosaltres retirem l’esmena a la totalitat. Encara és possible", ha assegurat la presidenta dels comuns en un discurs molt dur, on ha acusat Aragonès de doblegar-se davant els interessos del PSC.

Qüestionament del lideratge d'Aragonès 

"La frase que més hem sentit durant la negociació és "això el PSC no ho vol" o "això el PSC no ho accepta". S'han doblegat davant els seus interessos. Per liderar, president, s'ha de saber dir que sí però també cal saber posar límits. Si no es planten ara, quan es plantaran?", ha retret Albiach a Aragonès, a qui ha anat interpel·lant durant tota la seva intervenció. Anant més enllà, Albiach ha assegurat que en aquest ple el que s'està debatent és "si ERC lidera o si mana el senyor Salvador Illa i els interessos de la Caixa i la patronal". Amb l'únic partit que el Govern ha aconseguit arribar a un acord ha estat el PSC, però aquests dos partits no sumen prou diputats perquè els pressupostos tirin endavant. 

"A mi Madrid no em mana"

Després d'enumerar els efectes negatius sobre la societat catalana que suposaria la construcció del Hard Rock, segons els comuns, Albiach ha criticat molt durament que les últimes setmanes s'hagin intentat lligar els pressupostos catalans i els espanyols, per als quals el govern de coalició de PSOE i Sumar necessita els vots dels set diputats d'Esquerra per tirar endavant: "El que més m'ha xocat i decebut és que vostè es pensi que els pressupostos de Catalunya es decideixen a Madrid, que cregui que a mi em pot trucar algú de Madrid per dir-me que he de votar a Catalunya. A mi no em mana ni Madrid ni la Caixa", ha reiterat la líder dels comuns al Parlament, dirigint-se a Aragonès.

Després que a les últimes hores s'hagi conegut que el Govern va fer una proposta en temps de descompte a En Comú Podem per mirar de trobar un acord que permeti salvar els pressupostos, la seva presidenta ha volgut detallar-la des del Parlament. Segons ha explicat, van ser dues propostes, una presentada ahir dimarts a les 14.30 h, que van fer arribar a David Cid i Joan Carles Gallego, amb el compromís d'estudiar una moció aprovada per la cambra catalana i assegurant que aquesta no afecta el Hard Rock, "ni als milers de les seves màquines escurabutxaques". La segona va arribar directament a mans d'Albiach a les 16 h, que ella mateixa ha descrit com un "brindis al sol": "Ens oferien un grup de treball per estudiar la fiscalitat en màteria de joc a la resta de països europeus", ha explicat, i ha reclamat al Govern, "respecte a la intel·ligència". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!