El president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha afirmat aquest diumenge que l'alcaldessa Ada Colau "fa de caixer automàtic de Carles Puigdemont" en entendre que "regala" 6 milions d'euros a la Generalitat per la cessió del Palau de Pedralbes.

Fernández, a través d'un comunicat, ha denunciat que l'ajuntament ha cedit el Palau de Pedralbes a la Generalitat i ha perdonat "els sis milions de deute que la Generalitat tenia amb l'Ajuntament per l'impagament dels sobrecostos de la construcció del Museu del Disseny, DHUB".

El regidor ha recordat que el 2004 es va signar un protocol entre les dues administracions per cedir Pedralbes, "condicionat a què la Generalitat pagués a l'Ajuntament les dues terceres parts del cost del DHUB". No obstant això, segons el seu parer, mentre l'administració catalana hauria d'haver pagat al consistori 64,7 milions d'euros, "només n'ha transferit 58,7 milions".

Segons els seus càlculs, el cost real del DHUB va ser de 97 milions, "superant el cost estimat de 88 milions". Aquest sobrecost de 9 milions, prossegueix el regidor, "havia de ser finançat per la Generalitat, amb 6 milions, i per l'Ajuntament, amb 3 més, però l'ha suportat íntegrament l'Ajuntament".

En el ple de setembre de l'any passat, amb l'únic vot contrari del PP, es va aprovar "la desafectació de domini públic del Palau de Pedralbes, per a, posteriorment, poder cedir la seva propietat a la Generalitat". En aquell moment, destaca, "ja es va exigir el pagament de 6 milions d'euros" i el PP va ser l'únic que va presentar al·legacions a aquesta qüestió, però "van ser rebutjades".

D'una altra banda, Fernández ha reclamat "un ús públic dels jardins ja que aquest recinte dona un gran servei com a parc i oci per als veïns de Les Corts"