La direcció nacional de Ciutadans ha destituït el seu secretari d'organització a Euskadi, Javier Gómez Calvo, després de saber que havia mantingut contactes —de què l'Executiva estatal no estava assabentada— amb el PP basc per presentar-se plegats a les eleccions generals a Euskadi, segons han informat Europa Press fonts d'aquesta formació.

A més, han assegurat que les converses no oficials van ser entre un grup petit de Cs Euskadi, liderat per Calvo, i el PP basc. Un cop la direcció se n'ha assabentat, el secretari general del partit, Fran Hervías, ha contactat amb Javier Gómez Calvo i han decidit de "mutu acord" que aquest últim abandoni el seu lloc.

Precisament aquest dijous el president del PP d'Àlaba, Iñaki Oyarzábal, ha responsabilitzat el president de Ciutadans, Albert Rivera, del fracàs que populars i la formació taronja es presentin plegats a Euskadi a les pròximes eleccions generals.

Oyarzábal ha reconegut que les dues formacions han mantingut contactes de cara a sumar forces per als pròxims comicis del 10 de novembre, i ha apuntat que, tot i que hi havia bona disposició a Cs Euskadi, finalment, pel que sembla, ha estat Rivera qui s'hi ha oposat.