El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha rebutjat la possibilitat que el PP impulsi una moció de censura contra el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, per la dificultat que prosperi, i ha insistit a reclamar eleccions generals anticipades per "treure" Sánchez de la Moncloa.

Així s'ha pronunciat en roda de premsa al Congrés aquest dimecres quan li han preguntat per les declaracions del president del PP, Pablo Casado, sobre una possible moció de censura davant del que consideren "alta traïció a Espanya" per haver admès una mediació en el diàleg amb els independentistes catalans.

Rivera, que ha acusat el cap de l'Executiu d'haver caigut en el "xantatge" del separatisme, ha dit que no ha tractat aquest tema amb Casado: "No n'he parlat".

"Sabem comptar escons"

Tampoc no s'ha mostrat obert a parlar-ho, ja que sap "comptar escons", i considera que "no s'ha de perdre el temps". El que toca ara, a parer seu, és "anar a eleccions i fer un debat parlamentari sobre el que passa a Catalunya amb aquesta taula paral·lela".

"L'única manera de treure Sánchez d'aquí són eleccions", ha subratllat, i ha afirmant que "els espanyols estan cansats i el que volen és votar, com va prometre Sánchez quan va convocar la moció de censura" la primavera passada.