El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest dimarts una reunió urgent al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per abordar i signar les condicions que li ha demanat per a l’abstenció. “Si Sánchez em diu a aquesta reunió que trenca amb els nacionalistes a Navarra, aleshores ens podem moure”, ha afirmat en una entrevista a Telecinco on també ha reclamat que el president espanyol s’avingui a dissenyar ja l’aplicació del 155 en el cas que s’incompleixi la sentència del Suprem sobre l’1-O.

Segons Rivera, en la mesura que Sánchez diu que les condicions que demana es compleixen “el que ha de fer és seure a la taula i signar-les”.

"Li acabo de demanar a Sánchez en una carta urgent que ens vegem. Si diu que les condicions que li posem es compleixen, el que ha de fer és posar-les damunt de la taula, signar-les i complir-les, que no s'estan complint", ha declarat després d'haver-se negat durant mesos a trobar-se amb el líder socialista.

"Ara mateix"

Després de conèixer que el ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, s'ha obert al fet que Sánchez es vegi amb Rivera, el líder de Cs ha dit que si hi ha voluntat real per part seva, "ara mateix" va al Palau de la Moncloa.

Rivera ha assegurat que encara hi ha temps per a tirar endavant la investidura del líder socialista, però que "el primer és reconèixer la realitat". "Sánchez no pot enganyar als espanyols", ha subratllat, insistint que els tres compromisos que li exigeix Cs sobre Catalunya, el Govern de Navarra i la política econòmica no s'estan complint