El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha caigut en desgràcia al diari francès de referència, Le Monde, pels seus acords amb el partit ultra Vox. Si fins ara Rivera era vist a França com un polític proper al president francès, Emmanuel Macron, avui Le Monde ha girat pàgina.

"L'estratègia del partit liberal Ciudadanos d'amagar els seus acords, directes o indirectes, amb l'extrema dreta, ja no enganya ningú a Espanya. El dimarts 11 de juny, Juan Trinidad, diputat madrileny de Cs, ha estat escollit president de les Corts de la comunitat de Madrid per 68 vots a favor i 64 en contra, gràcies als vots dels representants del PP i de Vox, que eren imprescindibles", assenyala el rotatiu. En paràmetres francesos, les aliances amb l'extrema dreta signifiquen caure en desgràcia, perquè tots els partits democràtics fan cordó sanitari contra el Front Nacional i és una pràctica sense matisos.

Le Monde

Le Monde assegura que la política de Rivera de relacions amb l'extrema dreta qüestiona l'essència de Cs. "És una pràctica difícil de defensar per Ciutadans, que pretenia fins ara encarnar la "regeneració" de les institucions espanyoles i el "canvi", mentre permet ara a l'extrema dreta jugar el paper del qui crea reis", indica.

El diari apunta que Madrid s'està convertint en un laboratori d'aquestes pràctiques. Le Monde no concreta que pot representar en aquest context el suport del candidat de Cs a Barcelona, l'exprimer ministre francès Manuel Valls, a l'alcaldessa Ada Colau per a la investidura.