Albert Boadella i Mario Vargas Llosa, dos dels més ferms suports de Ciutadans en els darrers anys, donen suport a Cayetana Álvarez de Toledo, la candidata del PP, marcant les seves distàncies amb el partit d'Albert Rivera de cara a les eleccions del 28-A. El PP intenta aturar la sagnia del vot espanyolista cap a Ciutadans amb alguns fitxatges estrella (entre els quals també hi figura l'escriptor Félix Ovejero, un altre dels històrics de Ciutadans). Aquest dimarts Boadella mantindrà un diàleg amb Álvarez de Toledo a la plaça Reial, com a primer acte de suport públic.

Mobilització d'unionistes

"Omplirem Catalunya de constitucionalistes i de constitucionalisme", afirmava Cayetana; el seu pla és mobilitzar a Catalunya a referents de l'unionisme, no només catalans, sinó de tot l'Estat. Entre ells fins i tot s'hi compta José María Fidalgo, ex secretari general de Comissions Obreres.

La llarga col·laboració amb Boadella

Boadella va ser clau en la formació de Ciutadans, tot i que posteriorment fundaria UPyD, i després retornaria a l'entorn de Cs. Boadella i Álvarez de Toledo havien coincidit, entre d'altres persones, en la fundació de Libres e Iguales, una plataforma unionista. De fet, Cayetana, que ve de la FAES, el sector més dretà i aznarista del seu partit, va afirmar haver votat Ciutadans després d'abandonar temporalment la política activa, el 2015.

Quan Cayetana va ser designada cap de llista del PP per Barcelona, Boadella es va afanyar a expressar públicament la seva admiració per la candidata. De fet, Cayetana ja va estar present, junt amb Josep Bou, a la presentació de l'obra Looking for Europe, de Bernard-Henry Lévy, en què també hi participava Boadella (tot i que en aquest cas, Ciutadans també va fer-s'hi veure per mitjà de Carlos Carrizosa i Manuel Valls). Després, Cayetana va assegurar que voldria ser ministra per tal de "lliurar a aquest home extraordinari la medalla al mèrit constitucional".

Llosa, amb Cayetana

Mario Vargas Llosa és amic de Cayetana Álvarez de Toledo des de fa molts anys. De fet, diuen que l'ara candidata del PP va acompanyar-lo al viatge a Barcelona per participar a la gran manifestació unionista del 10 d'octubre de 2017. El blog de la candidata és ple d'imatges del Premi Nobel. Però aquest, fins ara, no ha fet el pas obertament cap al PP.