El president de JxCat en el Parlament, Albert Batet, ha defensat que arriba l'hora de reordenar l'espai polític que integren juntament amb el PDeCAT i la Crida Nacional per la República, un procés en el qual no preveu una escissió: "El com no és el problema".

En una entrevista a Europa Press ha assegurat que hi ha tres aspectes que comparteixen JxCat, el PDeCAT i la Crida: el lideratge de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont; que s'ha de configurar només un espai polític amb un partit, i "el no surrender i la necessitat de persistir per guanyar".

"Hi ha tres denominadors comuns molt potents i importants, i això és la millor base per construir un projecte polític. És el moment de poder construir-lo entre tots i posar en solfa aquest espai, que demostra una gran potència perquè són mons molt complementaris, i junts són guanyadors, perquè abracen un ampli espectre de la societat catalana", ha reivindicat el també dirigent del PDeCAT.

Per a Batet, com es faci aquesta reordenació "no ha de ser un problema", i ha cridat a centrar-se en el que comparteixen tots els actors de l'espai polític i a posar les coses fàcils per dibuixar un projecte sòlid i amb força.

"Poden passar moltes coses"

Quan li han preguntat si el PDeCAT ha de dissoldre's o si la coalició és una alternativa, s'ha limitat a assegurar que "poden passar moltes coses".

Sobre si preveu un escenari d'escissió, ho ha negat amb contundència, i ha assegurat que creu que totes les parts arribaran a un acord perquè "els tres pilars són compartits".

Segons Batet, ningú no discuteix que Puigdemont ha de liderar la reordenació de JxCat, encara que deixa clar que això forma part de la seva decisió personal.

Malgrat que ha evitat concretar quins altres noms poden estar en la direcció després de la reordenació de l'espai polític, ha reivindicat que tenen "actius molt potents" entre els alcaldes, consellers, independents i dirigents de JxCat en el Parlament, el Congrés i l'Ajuntament de Barcelona.