El portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Albert Batet, ha elogiat avui el "lideratge" del president de la Generalitat, Quim Torra, en l'oferir ports catalans per acollir els 141 migrants que va rescatar l'Aquarius davant les costes de Líbia.

Batet, que ha participat avui a la Bisbal del Penedès en una jornada castellera, ha comentat l'oferiment de Torra. "Ens agrada aquest lideratge del president i del Govern, per ser un poble d'acollida, com sempre ha estat el poble de Catalunya", ha afirmat Batet, que considera que l'oferiment de Torra va fer que es moguessin "altres estaments".

Torra va oferir ahir els tres ports de competència autonòmica, Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita, perquè l'Aquarius hi pogués atracar.

L'acord assolit ahir entre Espanya, França, Alemanya, Portugal, Luxemburg, Malta i Itàlia ha permès que l'Aquarius hagi atracat avui a Malta i que els immigrants siguin repartits entre aquests països; dels que 60 vindran a Espanya, la majoria es quedaran a Catalunya.