El diputat de JxCat Albert Batet ha assegurat aquest diumenge que emprendran "mesures i accions legals per defendre els drets polítics i l'autonomia del Govern" si el govern central impedeix la presa de possessió dels nous consellers.

En una entrevista a Rac1 ha defensat que el nomenament de consellers a la presó o a l'exili belga, "és totalment legal i possible", i ha qualificat de fet sense precedents que es bloquegi la publicació del seu nomenament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

"Lluitarem per defendre els drets polítics intactes que tenen els consellers a la presó o a l'exili", ha explicat i ha anunciat que els serveis jurídics de la Generalitat ja tenen previst com actuar si s'impedeix la presa de possessió del nou Govern.

Batet ha afirmat que la manca de paritat al Govern s'ha vist afectada per la necessitat de restituir els consellers cessats pel 155. I ha afirmat que el Govern es basa en el compromís electoral del principi de restitució, i que això ha afectat la paritat.

També han volgut denunciar l'anunci del manteniment del 155 els diputats junters Josep Costa, vicepresident del Parlament; Eusebi Campdepadrós, secretari primer de la Mesa, i la diputada Marta Madrenas, així com la coordinadora del PDeCAT; Marta Pascal.