Catalunya en Comú ha avisat els partits independentistes sobre la "urgència" de formar govern, quan ja han passat gairebé tres mesos des de les eleccions del 21 de desembre. "Davant aquesta crisi, esperem que alguns no estiguin pensant a marxar de vacances de Setmana Santa o al seu xalet a la Cerdanya", ha dit aquest dilluns en roda de premsa la portaveu de la formació, Elisenda Alamany. Sobre la proposta que JxCat hauria fet a la CUP per votar una moció de confiança a meitat de legislatura a canvi del seu suport a la investidura, Alamany ha estat contundent: "Això ja ho hem viscut. És un dèjà vu", assegura, recordant el "xantatge" de Junts pel Sí als cupaires perquè donessin suport als pressupostos, cosa que va derivar en l'aprovació dels comptes de la Generalitat "més antisocials de Catalunya".

Elisenda Alamany ha citat diverses manifestacions d'aquest cap de setmana, com la de Marea Pensionista sobre l'ínfima pujada de les pensions o la convocada per la plataforma Somescola en defensa del model d'escola catalana, com un exemple que cal tenir un Govern per tal de poder recuperar les institucions.

Davant aquesta situació, la portaveu dels comuns ha esperonat als partits que "sumen majoria" a formar Govern abans de les vacances de Setmana Santa i no "deixar tirada a la gent". "Si no ho fa, estarà inhabilitada (aquesta majoria) per governar", ha sentenciat Alamany. A tall d'exemple, ha parlat d'aquell treballador que després de tres mesos ha de demostrar que pot exercir la tasca encomanada, i ho ha traslladat a la "responsabilitat i lleialtat del país". 

Preguntada si els comuns accedirien a afegir-se a Junts per Catalunya, ERC i CUP per fer possible la investidura, la portaveu dels comuns ha assenyalat que "no es tracta d'afegir més diputats a una suma que ja suma", ha dit. "El que no entenem és per què sumant no formen Govern", ha indicat.