La prioritat per als comuns és acabar amb l’aplicació de l’article 155. I creuen que, amb una investidura simbòlica, això no s’aconseguirà. Així ho ha advertit aquest dimarts la portaveu de Catalunya en Comú al Parlament, Elisenda Alamany, que ha recordat a la majoria independentista que “per cada gest simbòlic, hem rebut un clatellot per part del PP”. En aquest sentit, els ha convidat a “reflexionar” per “recuperar les institucions per començar a fer política”.                                                 

“O governa la senyora Soraya Sáenz de Santamaría, o governem des de Catalunya”, ha plantejat Elisenda Alamany com a dicotomia. “Si algú pensa que amb gestos simbòlics en sortirem millor, està molt equivocat”, ha afegit. Ha titllat de “descontrol” l’aplicació del 155. Ha denunciat que la comissió de control del Senat no es reuneix des del passat 18 de desembre. També que, ara mateix, no es pot fiscalitzar el Govern –intervingut amb el 155- al Parlament.

“Només demanem una cosa: que hi hagi un govern que governi”, ha insistit. En aquesta línia, ha sostingut que és possible trobar un “altre candidat legítim”, i que correspon la iniciativa als partits independentistes. “No és massa agosarat demanar un Govern que estigui a Catalunya”, ha dit Alamany.