Els comuns volen “un govern que es pugui posar en marxa”. Així ho ha assegurat la diputada de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, després de la reunió per abordar la investidura d’aquest dijous. És per això que ha volgut advertir que una investidura de Carles Puigdemont seria merament “simbòlica” i que només podria contribuir a bloquejar encara més la situació i la intervenció de l’autogovern català.

“Qualsevol interpretació excessiva del reglament del Parlament portarà a una investidura simbòlica”, ha avisat Elisenda Alamany, que ha afegit: “Catalunya ja ha aguantat en els últims mesos massa accions polítiques sostingudes en el simbolisme”. En aquest sentit, ha emplaçat Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a investir un president i un Govern que puguin ser efectius.

“Necessitem un Govern que es pugui posar en marxa, que pugui treure l’autogovern de les urpes de la senyora Soraya Sáenz de Santamaría, i que aquest Govern comenci a pensar-se ja”, ha assegurat la portaveu dels comuns. Ha advertit que les “estratègies de boicot a l’Estat espanyol” poden convertir-se en un “boicot contra nosaltres mateixos” tenint en compte la “línia fina” entre el Govern espanyol i el poder judicial.

Alamany ha lamentat la poca concreció sobre el debat d’investidura, però només ha demanat que “qualsevol decisió que es prengui no ens deixi en una situació pitjor”. Ha carregat durament contra l’anunci de Sáenz de Santamaría, qui “es vanagloriava d’escapçar partits escollits democràticament”. La diputada ha denunciat que “sempre que s’ha optat per la judicialització de problemes polítics, s’ha estat més lluny d’arribar a una solució política”.