Davant la concessió de l'indult als presos polítics per part del govern espanyol, Ciutadans ha impulsat aquest dimecres un akelarre espanyolista al Parlament, en què han participat diverses entitats unionistes com Societat Civil Catalana, Impulso Ciudadano (van iniciar la causa de la pancarta contra el president Torra), S'ha acabat! o l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, entre d'altras.

"Ens hem reunit per la preocupació que sentim dins del constitucionalisme per la concessió unilateral dels indults que està disposat a fer Sánchez", ha explicat el president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, des de la sala de premsa del Parlament un cop acabada la reunió amb les entitats.

Carrizosa ha aclarit que el fòrum unionista s'ha celebrat també en vistes de les reunions que ell mateix tindrà amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez (tot i que aquesta encara no està confirmada), i el de la Generalitat, Pere Aragonès. "Existeix la necessitat que per part del constitucionalisme es facin arribar les reivindicacions històriques que han estat ignorades pels governs català i espanyol", ha reivindicat.

forum unionista ciutadans parlament - acn

Ciutadans s'ha reunit amb Societat Civil Catalana, Impulso Ciudadano i S'ha Acabat al Parlament / Foto: ACN

El líder del partit taronja ha denunciat a tall d'exemples que, al seu parer, el Govern hagi "negat" el criteri lingüístic imposat pels tribunals en el repartiment dels examens de selectivitat i l'exigència de fer un 25% de les classes en castellà. En aquest sentit, Carrizosa ha preguntat què donaran els presos a canvi dels indults: "Canviarà alguna cosa en els mitjans públics? S'assumirà algun tipus de compromís de neutralitat?".

El conseller Giró, a la diana de Cs

Carrizosa també s'ha referit a una informació publicada avui mateix per El Mundo que assegura que l'actual conseller d'Economia, Jaume Giró, va finançar el sou de Jordi Sànchez des del seu càrrec de director general de la Fundació La Caixa quan aquest últim era president de l'Assemblea. 

"Sànchez va dirigir l'ANC amb la convertura de la Universitat Pompeu Fabra, que va crear per a ell un lloc fictici que el 2018 des de Ciutadans ja vam perseguir. Va fer tres estudis de nul valor i contingut", ha denunciat Carrizosa en referència a la tasca de l'actual secretari general de Junts com a màxim responsable de l'Observatori dels Drets de la Fundació Universitat Pompeu Fabra entre els anys 2015 i 2017.

Carrizosa ja ha alertat que investigaran a fons l'assumpte per si el nomenament de Giró al capdavant del Departament d'Economia és "un pagament de Sànchez a altres favors rebuts". També ha fet befa dels retrets del líder de Junts a Aragonès sobre una possible tutela d'Oriol Junqueras. "Ho diu el tutelat pel senyor Puigdemont", s'ha burlat.

 

Imatge principal: Els diputats de Ciutadans Carlos Carrizosa, Nacho Martín Blanco i Anna Grau durant la trobada amb entitats espanyolistes / Foto: ACN