Badalona no ha sigut l'únic ajuntament que ha obert les seves portes avui. Fins a una quarantena de consistoris municipals s'han sumat a la campanya 'Res a celebrar' i han treballat amb "normalitat". Tot i això, no a tots hi havia treballadors municipals. Només una quinzena d'aquest ajuntament han obert amb treballadors públics, la resta han sigut els regidors els únics que han treballat.

Lluny de la polèmica que ha envoltat l'Ajuntament badaloní per la decisió judicial que els obligava a fer festa, la resta de municipis no havien rebut cap notificació judicial i, per tant, han operat amb normalitat. La majoria d'ajuntaments estan governats per ERC o la CUP, tot i que també n'hi ha de CIU. Molts, no és el primer any que obren, i ho emmarquen dins la normalitat.

En ajuntaments com Linyola (Pla d'Urgell), per exemple, hi havia fins a un 90% de la plantilla treballant en les seves tasques habituals. També l'ajuntament de Torrelameu, a la Noguera, ha obert el seu Ajuntament amb treballadors públics. Tot i això, en una setzena de municipis més els regidors de l'equip de govern del partit republicà han obert el consistori per posar-lo al servei de la ciutadania i atendre ''consultes i suggeriments''. Es tracta de Sant Guim de la Plana, Sant Guim de Freixenet, i Montoliu de Segarra a la Segarra; Torrebesses, Llardecans, i Almenar al Segrià; Torregrossa, Bellvís i Bell-lloc d'Urgell al Pla d'Urgell; el Soleràs i la Granadella a les Garrigues; Bellcaire d'Urgell, la Sentiu de Sió, Montgai i Agramunt a l'Urgell; i Coll de Nargó a l'Alt Urgell.

Un altre símptoma de normalitat laboral a les terres de Lleida aquest 12 d'octubre s'ha pogut veure a Mollerussa, on s'ha celebrat gairebé amb plena ocupació, el mercat setmanal dels dimecres. Els paradistes van demanar-ho a l'Ajuntament tot i que era festiu i finalment se'ls va autoritzar poder fer el mercat, que ha estat més concorregut que mai, ja que molts veïns sí que feien festa. També la CUP i ERC de la ciutat de Lleida ha treballat amb normalitat.

Verges obre per primera vegada

A les comarques de Girona, la novetat ha sigut l'Ajuntament de Verges, que ha obert per primera vegada en un 12-O. Aquest ajuntament, ara governat per la CUP, ha obert amb alguns regidors, però no hi ha anat cap treballador municipal, malgrat l'oferiment del consistori de canviar aquest festiu per un altre del calendari anual.  

Verges ha seguit el camí dels ajuntaments governats per la CUP de Celrà (Gironès) i Viladamat (Alt Empordà), que l'any 2012 van ser pioners en convenir treballar el 12 d'octubre. Aquests tres, però, no són els únics casos a la demarcació gironina, on en total una desena de consistoris no celebren la festivitat del dia de la Hispanitat. Per exemple, han obert portes amb normalitat els ajuntaments de Mieres i Les Planes d'Hostoles, a la Garrotxa, Sarrià de Ter (Gironès), Begur (Baix Empordà), Siurana i Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà).

A la capital, Girona, l'ajuntament ha estat tancat al públic malgrat que la CUP havia demanat que es considerés festiu. L'alcaldessa, Marta Madrenas, s'ha defensat de les crítiques dels cupaires assegurant que van deixar la decisió dels dies festius anuals en mans dels sindicats i que, en tot moment, han volgut que el personal municipal se sentís "còmode" i mai forçat a treballar el 12-O.

A Berga, també treballen

Altres ajuntaments de la CUP de la Catalunya central com Berga, CapelladesNavas Torelló també han obert les portes i tant els equips de govern com els treballadors públics han treballat com un dia normal. També Sant Martí de Tous, governat per ERC, han obert la seva atenció al públic.

A la demarcació de Tarragona també s'han obert Vilella Alta, Guiamets i Campredó amb treballadors; mentre que a la mateixa ciutat de Tarragona han treballat els regidors d'ERC. A la demarcació de Barcelona, en canvi, l'equip de govern ha treballat a l'ajuntament d'Argentona, i a Terrassa i Sabadell hi han anat els treballadors de la CUP. Per la seva banda, l'alcalde republicà de Sabadell ha anat a Badalona a donar suport a l'equip de govern, del que formen part els republicans.