El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha sortit al pas de les crítiques de l’oposició, al·legant que el govern local no té responsabilitat en el desnonament d'una família del barri de Sants. Pisarello ha insistit que a Barcelona "no es produeix cap desallotjament amb coneixement de l'Ajuntament, que acabi amb famílies al carrer".

El desnonament, ordenat pel jutge, es produeix després d'haver-lo suspès dues vegades des de principis d'any, ja que segons la dona afectada es va decidir executar-lo una vegada va acreditar que havia demanat al juny un habitatge als serveis socials de Barcelona.

En el marc de la presentació del nou web “Pressupost Obert”, Pisarello ha reconegut que "hi havia un impàs" que ha justificat en la "situació delicada" de la família, que estava en procés de regularització de la seva situació administrativa.

Tots els grups municipals han coincidit a reclamar al consistori que doni explicacions per aclarir per què passats tres mesos de la sol·licitud no se li havia donat encara a una família vulnerable el pis social que demanava, quan es tractava d'una urgència. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha assegurat que la família no podia accedir a un habitatge social emparant-se en la llei d'Estrangeria, i que la intervenció municipal no es podia portar a terme fins que estigués regularitzada.