L'Ajuntament de Barcelona commemorarà dilluns en un acte oficial el 80 aniversari de La Nit dels Vidres Trencats (Kristallnacht), amb les entitats jueves. La celebració de l'acte s'ha fet pública quan en les últimes hores les entitats estaven molestes pel veto de l'Ajuntament a la selecció femenina de Waterpolo d'Israel, i algunes d'elles estaven impulsant fer una declaració de protesta.

L'acte de La Nit dels Vidres Trencats, que recorda els atacs que van patir establiments jueus, sinagogues i cementiris la nit del 9 al 10 de novembre del 1938 a Alemanya i Àustria, comptarà amb l'assistència de la comunitats i entitats Bet Shalom, Atid, Licra, CIB i el Centre Sefarat Israel. Se celebrarà al saló de cròniques de l'Ajuntament, i tindrà entrada lliure i gratuïta. 

kristallnacht

L'acte, que també coincideix amb el dia internacional contra l'antisemitisme, inclourà una conferència del professor de la Universitat de Minnesota Alejandro Baer titulada De la Kristallnacht a Pittsburg, i actuacions musicals. La cloenda anirà a càrrec de l'alcaldessa Ada Colau.