Els regidors d'ERC i la CUP de Mataró han denunciat aquest matí que no han pogut entrar a l'Ajuntament perquè s'han trobat la porta tancada. Aquests dos partits volien treballar voluntàriament avui, en senyal de rebuig a la Constitució espanyola, però, com ells mateixos han denunciat per Twitter, no ho podran fer perquè no se'ls ha deixat entrar a les instal·lacions.

La regidora d'ERC Mataró Anna Salicrú ha explicat a Catalunya Ràdio, però, que no hi ha hagut cap enfrontament a l'Ajuntament. "Senzillament no els deixen entrar", ha assegurat, tot explicant també que treballaran avui igualment tot i que fora de les instal·lacions.

Per altra banda, un regidor de la CUP ha explicat a la mateixa emissora que quan han vist la porta tancada, han trucat a la policia local i aquests els han assegurat que "hi havia ordres que estigués tancat" i, per tant, que no hi podien accedir al consistori. El cupaire ha explicat que l'alcalde sabia que els regidors acudirien als seus llocs de feina, i ha denunciat que no se'ls ha respectat la seva decisió ni la seva llibertat.

L'ajuntament de Mataró està governat per David Bote, del PSC. Bote va arribar al govern el juny del 2015 després d'un pacte de governabilitat amb el PDECat.

Tot i això, els regidors republicans han aprofitat el dia per llegir un manifest davant de l'Ajuntament explicant el perquè del seu rebuig a la Carta Magna. Segons els regidors, no se senten còmodes commemorant "una Constitució espanyola que havia de garantir els drets fonamentals de la ciutadania", però que "s'utilitza contra Catalunya". També denuncien una utilització política i no jurídica del text.