L'alcalde socialista de San Martín de la Vega (Madrid), Rafael Martínez, ha guanyat un viatge a Disneyland París; el premi d'un sorteig que organitzava el seu propi ajuntament, tal i com explica OK Diario. El batlle ha assegurat que no renunciarà al premi però que el cedirà a un familiar.

El citat mitjà ha parlat amb els veïns de la localitat que han criticat Martínez. El viatge, valorat en 850 euros, s'ha finançat gràcies a petites aportacions dels comerciants de San Martín de la Vega.

El sorteig es va organitzar per promoure el comerç local i per participar-hi s'havia de fer una compra superior als 60 euros en algun negoci de la localitat. Alguns veïns titllen el sorteig de tupinada i consideren que l'alcalde hauria de renunciar al premi perquè li toqués a un altre participant. Si més no, l'alcalde defensa que ell tenia el mateix dret a participar al sorteig que la resta d'habitants.

Per la seva banda, la regidora del PP Ana Romero ha indicat que el seu grup registrarà a l'ordre del dia del ple municipal una compareixença de l'alcalde perquè doni explicacions. "Per ètica, un alt càrrec polític com aquest no hauria de participar en sortejos d'aquesta característica", ha sostingut.