L'Ajuntament de Badalona ja no penjarà més cartells a favor de l'alliberament dels presos polítics després de rebre múltiples pressions per part del Partit Popular. Així ho han anunciat el PDeCAT de Badalona, Guanyem Badalona en Comú i ERC aquest dilluns, que han apuntat que la decisió afecta la campanya electoral.

En un comunicat emès pel PDeCAT de Badalona, la decisió conjunta ha arribat després que el PP requerís la retirada d'una pancarta amb el lema 'Democràcia'. Els populars han presentat tres denúncies en l'últim mes davant la Junta Electoral per retirar pancartes de la balconada de l'Ajuntament, la primera amb l'eslògan 'Llibertat preses i presos polítics', la segona amb 'Llibertat', la darrera, en aquesta ocasió, que apel·la a la democràcia.

L'ofensiva del PP

La primera pancarta va ser una iniciativa del PDeCAT de Badalona, Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA, que es va penjar en la balconada de la Casa Consistorial el 3 de novembre i el 4 de desembre va rebre l'ordre de ser despenjada per part de la Junta Electoral, a petició del PP, i sota amenaces penals en cas de desobediència. El 5 de desembre es va decidir retirar la pancarta original i canviar-la per una altra amb el missatge 'Llibertat', que l'endemà passat també es va ordenar retirar per part de la Junta Electoral i a petició del PP.

Els partits van decidir retirar la pancarta de 'Llibertat' i canviar-la per una altra amb el missatge 'Democràcia', però de nou el 8 de desembre la Junta va tornar a demanar, a instàncies dels populars, que es retirés l'eslògan i amb un període de 24 hores per efectuar al·legacions. El PDeCAT va al·legar que la paraula 'Llibertat' no és mai un eslògan partidista i va presentar al·legacions davant la Junta Electoral de membres destacats del PP i Cs manifestant-se amb pancartes amb el mateix lema.