Badalona viu immersa en una crisi política que sacseja la ciutat en el pitjor moment, en plena lluita contra la pandèmia mundial del coronavirus. La dimissió fa 24 hores de l'alcalde Àlex Pastor, detingut per conduir amb símptomes d'embriaguesa i mossegar un mosso d'esquadra obre la cursa per la investidura d'un substitut. I el PSC, que governa el quart municipi de Catalunya des del juny de 2018 ho té magre per conservar l'alcaldia. Guanyem Badalona, ERC i Junts per Catalunya s'han aliat i exigeixen als socialistes que deixin pas a l'exalcaldessa Dolors Sabater

En un comunicat emès aquest migdia, els tres grups municipals independentistes conviden el PSC a integrar-se en les negociacions per formar un nou govern de concentració "democràtic i progressista liderat per Dolors Sabater". Guanyem, ERC i JxCat sumen 8 regidors. Si afegissin els 6 socialistes tindrien la majoria suficient per evitar que Xavier García Albiol recuperés la vara d'alcalde de Badalona com a líder del partit més votat a les últimes eleccions. El ple d'investidura se celebrarà el proper 12 de maig. 

Justament aquest matí, la mà dreta d'Àlex Pastor, el regidor de seguretat Rubén Guijarro, ha deixat clar que no creuen que el cas Pastor hagi d'implicar la renúncia del PSC a l'alcaldia perquè no té a veure amb un problema de gestió. Creuen que el seu projecte de govern compartit amb els comuns és plenament vigent. 

Tant Albiol com l'exalcaldessa de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, han fet un pas endavant i s'han postulat per tornar a l'alcaldia. L'única opció de Sabater passa per convèncer els socialistes que li donin el seu suport, cosa que no va aconseguir després de les eleccions del maig passat. Els socialistes van enrocar-se, reivindicant l'alcaldia per a ells tot i tenir menys suports que Sabater. Davant el risc que si no hi havia entesa Albiol recuperés la vara d'alcalde, Sabater va claudicar i va donar els seus vots a Pastor. 

La situació és del tot recargolada. L'estiu de 2018 els socialistes van aliar-se amb Albiol i Cs per presentar una moció de censura a l'aleshores alcaldessa, Dolors Sabater. És així, gràcies al suport indispensable d'Albiol, que van arribar a l'alcaldia.