Després que ahir la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, demanés al jutge que impedeixi que l'Ajuntament de Badalona obri les seves portes aquest 12 d'octubre, avui serà la justícia l'encarregada de decidir si els treballadors municipals –uns 1.200– poden anar a treballar o no. 

Llanos de Luna va sortir en defensa dels drets dels funcionaris, que "tenen dret a gaudir aquest dia", i va decidir interposar un recurs judicial exigint que aquest dia no es pugui obrir cap administració pública posant sobre la taula que "hi ha una normativa que està clara de les festes nacionals" i que a Espanya "són festes retribuïdes, no traslladables ni recuperables". 

L'Ajuntament badaloní va pactar amb els sindicats un calendari laboral per aquest 2016 que incloïa el 12-O com a festiu opcional. Qui vulgui anar a treballar, podrà agafar-se el 9 de desembre com a festiu i així podran tenir el pont llarg de la Immaculada Concepció. Però la delegació del govern espanyol va denunciar que aquest acord contravé un reial decret i l'Estatut dels Treballadors i és precisament per això que ha decidit portar el cas als tribunals.

El 12 d'octubre de l'any passat, els regidors de la CUP també van anar a treballar en senyal de protesta.