El primer tinent d'alcalde de Barcelona, ​​Gerardo Pisarello, ha afirmat que el govern municipal considera que "no hi ha raons" per presentar-se al judici contra el regidor de la CUP Josep Garganté per presumptes coaccions a un metge perquè modifiqués un informe sobre les lesions a un manter, per tal d'atribuir-les a una agressió de la Guàrdia Urbana.    

Ho ha dit en una comissió extraordinària sobre el cas, a la qual no ha assistit l'alcaldessa, Ada Colau, on ha assegurat que tots els indicis que té el consistori és que no es va produir una vulneració de la intimitat del manter quan se li va realitzar l'informe mèdic al centre sanitari Perecamps, i ha assegurat que la Guàrdia Urbana va fer "el que havia de fer" quan va posar en coneixement de la justícia el cas quan va veure que s'havia produït una possible infracció.    

Pisarello ha insistit que s'ha de protegir la ciutadania; preservar el bon nom de la Guàrdia Urbana i no instrumentalitzar, i no criminalitzar els manters: "No permetrem una causa general contra un cos que desenvolupa un treball per a la societat", ha assegurat.

Garganté no dimitirà   

Per la seva banda, Garganté ha insistit que el que van fer tant ell com el representant del col·lectiu 'Després de la manta' va ser demanar al metge que tornés a visitar el ferit sense presència policial, i ha dit: "A tots els que exigeixen la meva dimissió, dir-los que qualsevol dels nostres companys hauria actuat de la mateixa manera. Qualsevol persona que defensi la privacitat entre metge i pacient hauria fet el mateix. No passareu, passarem nosaltres".    

Després de sostenir que el manter va ser visitat acompanyat per un agent malgrat que no estava detingut, ha preguntat la raó per la qual no s'ha inclòs en les diligències una queixa d'una veïna i del ferit sobre aquest fet, que assegura que va ser presentada el mateix dia al centre, i ha asseverat que "ha arribat l'hora d'acabar amb l'opacitat, la impunitat i els abusos d'autoritat d'alguns agents de la Urbana. De moment, tot continua igual".

El cas Garganté

Segons va assegurar el mateix Garganté, el passat 23 de març un membre del col·lectiu de manters va avisar-lo que un dels seus companys estava ferit després de fugir d'uns agents de la Guàrdia Urbana que vestien de paisà a la zona de Drassanes i que, entre empentes, va caure per unes escales. Després de saber-ho, Garganté es va desplaçar fins al CAP de Perecamps, on es trobava el manter, que va ser visitat en presència de la Guàrdia Urbana. Més tard, el regidor va demanar al metge que el tornés a visitar sense la presència dels agents que l'acompanyaven, ja que a l'informe la ferida hi constava com a resultat d'una caiguda com a producte de la fugida, sense esmentar la possibilitat que hagués estat empentat pels mateixos policies.

En un vídeo enregistrat durant la conversa, es veu el regidor parlant amb el metge, que es nega a canviar l'informe i assegura que, en tot cas, per rectificar-lo hauria de tornar a visitar el manter. Segons el regidor, el manter no hauria declarat obertament en presència de la Guàrdia Urbana i és per això que demanava un canvi en l'informe. El metge es nega a fer-ho perquè ja ha escoltat el manter, i és en aquest moment que el regidor li recrimina haver fet l'informe "amb la Guàrdia Urbana al costat".