La vista de la consellera a l'exili Clara Ponsatí davant d'un tribunal escocès prevista per avui s'ha ajornat. Així ho ha anunciat en un comunicat aquest dimecres el seu advocat, Aamer Anwar, recordant que la compareixença de la seva defensada davant la justícia havia de ser aquest dijous. "L'ordre ha estat retornada a Espanya a la recerca d'aclariments", ha informat. En aquest sentit, Anwar ha informat que Ponsatí compareixerà  davant el tribunal de forma voluntària el pròxim 14 de novembre, tot i que aquesta data és encara provisional.

"Sembla que hi ha contradiccions evidents en l'ordre de 'divagació' que s'estén en unes 59 pàgines, la qual salta de la 'rebel·lió' a la 'sedició', tot i que Clara Ponsatí només està acusada de sedició i aquest delicte es menciona breument en dues pàgines sense aclarir el seu paper", ha explicat Anwar.

En aquesta línia, Anwar ha afirmat que el document de l'euroordre inclou "contradiccions", i ha insistit que menciona alhora els delictes de rebel·lió i sedició en un "intent caòtic i arrogant" d'aconseguir la seva entrega. A més, ha destacat que l'euroordre detalla les activitats del moviment independentista des del desembre del 2012, tot i que Ponsatí només va ser consellera des del juliol del 2017 i fins a l'aplicació del 155. Per Aamer Anwar, l'euroordre "hauria de ser un element de profunda vergonya" per a les autoritats espanyoles, a les quals ha acusat "d'abusar del procés" europeu d'entrega.

"Desporporcionada" euroordre

L'advocat també ha advertit a Pedro Sánchez que les seves declaracions sobre la fiscalia converteixen en "una broma les afirmacions de l'Estat espanyol de tenir separació de poders". Així, Anwar ha avançat que no dubtarà en citar polítics com Sánchez a la vista per l'euroordre per "respondre sobre les seves interferències amb la justícia espanyola".

Posteriorment, les autoritats del Regne Unit han qualificat de "desproporcionada" d'acord amb la seva legislació l'ordre de detenció europea dictada per Pablo Llarena, segons un document rebut per la Unitat Oficina Sirene (cooperació policial europea) dependent del Ministeri de l'Interior, al qual ha tingut accés ElNacional.