L’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, previst per avui dimarts, s’ajorna a demà dimecres, Onze de Setembre, davant la previsió aquesta nit de precipitacions intenses.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, encapçalaran la celebració, que tindrà lloc a les 22.00 hores a la plaça de Sant Jaume. Amb el títol “Tornarem”, l’espectacle tindrà com a eixos principals la reivindicació de la resistència col·lectiva i la llibertat dels presos polítics i exiliats.

Organitzat conjuntament pel Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, l’acte ha estat creat i dirigit artísticament per Lluís Danés. Començarà a les 22.00 hores d'aquest dimecres amb la formació de gala dels Mossos d’Esquadra, que enguany celebra el seu tricentenari i esdevé així la policia civil més antiga d’Europa i d’Amèrica. A continuació s’hissarà la bandera de Catalunya mentre el Cor Jove Nacional de Catalunya interpretarà El Cant de la Senyera.

L’espectacle s’estructurarà en quatre blocs que recordaran els centenaris de la vaga de la Canadenca i el naixement del poeta Joan Brossa, així com el 80è aniversari del gran exili republicà de la Guerra Civil. Amb aquesta escenificació s’homenatjarà els migrants i refugiats de tots els temps, fins a l’actualitat.