El Parlament d’Israel, la Knesset, s'aboca a dissoldre el legislatiu i convocar eleccions per al 2 de març, en el que seran les terceres en menys d'un any. La mateixa situació que es pot produir a l'Estat espanyol si el president en funcions, Pedro Sánchez, no aconsegueix formar una majoria per anar a la investidura.

Els principals partits israelians han estat incapaços de formar un nou govern després del gairebé d’empat entre el centrista Benny Gantz i el primer ministre en funcions Benjamín Netanyahu. A aquesta situació complexa s'hi ha afegit ara el procés judicial per suposat suborn que s'ha obert contra Netanyahu, que és un dels polítics emblemàtics d'Israel.

El termini per convocar eleccions acaba a mitjanit, però els diputats ja han aprovat de forma preliminar el projecte de llei que dissoldrà de forma immediata la Knesset i convoca noves eleccions. Intentaran fer tot el procediment abans de mitjanit, que implicarà diverses votacions consecutives.

Els mitjans israelians han mostrat el nerviosisme que hi havia aquesta tarda als passadissos de la Knesset, en una situació que escandalitza els ciutadans.

Si la convocatòria no aconsegueix ser pactada, s'anirà automàticament a eleccions el 10 de març, en plena festivitat de Purim, de llunyanes similituds amb el Carnaval, cosa que al país seria considerat un ridícul.