L'economista Santiago Niño Becerra ha manifestat que "està morint" el model econòmic que va ser vigent fins a la crisi econòmica, i que ara s'ha entrat en la fase de desenllaç final. Al seu entendre, no servirà de res la política d'estímuls econòmics, perquè el canvi és estructural, condicionat per la revolució digital.

"S'està usant amb cada cop més freqüència la idea d'"evitar la pròxima recessió" amb més estímuls: amfetes. Però és equívoc: l'enfonsament que ve és inevitable perquè serà la clau de volta de la crisi que es va iniciar l'any 2007", ha indicat.

Segons Niño Becerra, actualment estem en la tercera fase de la crisi, des de mitjans del 2018, que està mostrant "que el vell model ha de morir", i s'ha de donar pas a un de nou. Al seu entendre, aquest es caracteritzarà perquè hi haurà més capital, menys feina, menys estat(s), més regulació y més concentració, corporacions i trinomi social. L'economista defineix el trinomi social com una combinació de renda bàsica i oci gratuït o sufragat. "Ara sí que és el final d'aquesta història", ha afegit.