El doctor en economia, Santiago Niño Becerra, ha assenyalat que el camí per solucionar el problema dels manters, passa per "vincular el seu permís de residència amb un contracte de feina".

Ha apuntat que caldria "contractar en origen als professionals que es necessitin durant el temps que calgui", amb el que s'evitaria, assegura Niño Becerra, l'explotació, ja que la situació de les persones immigrades seria totalment legal. No obstant, l'economista ha assegurat, a través del seu blog personal, que no hi ha cap solució satisfactòria per tothom perquè "no es pot legalitzar la venda d'articles il·legals".

Pel que fa als immigrants que ja són a l'estat espanyol, Niño Becerra ha destacat que hauria de realitzar-se un "cens real" de totes aquestes persones, veure quines possibilitats laborals reals tenen en base la seva qualificació i "encaixar-los" a una feina. Quant a la resta de persones que no estan en situació legal, l'expert en economia ha afirmat que s'hauria de decidir si se l'expulsa o se li permet romandre concedint-los una renda bàsica.

Tot i això, ha subratllat que el que "no és tolerable ni permissible" és que els manters continuïn venent béns falsificats il·legalment. Així mateix, ha afegit que evidentment s'hauria de perseguir aquells grups comercials que subministren tots aquests productes il·legals. Niño Becerra ha conclòs ironitzant que a la qüestió del top manta se li ha aplicat el "Model Rajoy": no fer res a veure si el temps soluciona el problema.