La continuïtat de Pedro Sánchez al capdavant del govern espanyol ha estat un esdeveniment que ha impactat arreu d'Europa i en l'àmbit mundial. El president espanyol ha aconseguit, amb la seva meditació de cinc dies, que la majoria dels ciutadans residents a l'estat espanyol estiguin pendents de la seva decisió. Però també ha estat pendent la majoria de premsa internacional, que ha anat recollint les reaccions dels principals partits i del mateix Pedro Sánchez, que ha pres la decisió de seguir al capdavant de l'executiu estatal, malgrat la denúncia de Manos Limpias contra la seva dona, Begoña Gómez

Fins i tot, el diari britànic The Guardian ha fet un seguiment en directe de la informació. Hi destaca la no renúncia de Sánchez i, en el seu seguiment, recalca els missatges de suport al líder socialista, des del seu mateix executiu, fins a dirigents del seu partit. Ja en la seva crònica, el mitjà britànic ho titula: "Pedro Sánchez continuarà com a primer ministre espanyol malgrat la campanya de 'bullying'". En el subtitular, The Guardian subratlla que Sánchez "demana que s'acabi l'assetjament de fang després de passar cinc dies reflexionant sobre el seu futur per l''assetjament' dels enemics". Al mitjà públic britànic, la BBC, destaca la "campanya d'assetjament" cap a ell i la seva dona, mentre que el  Financial Times  cobreix el missatge del president en el seu apartat d'històries destacades, recordant que el president seguirà en el càrrec.

The Guardian Pedro Sanchez
La continuïtat de Pedro Sánchez arriba a The Guardian 

La notícia arriba fins als Estats Units

La notícia, fins i tot, ha arribat fins als Estats Units, on el Washington Post afirma en una de les principals peces que tenen en portada que 'El líder espanyol Sánchez romandrà al poder després del drama de la seva dimissió". Així mateix, The New York Times recalca com “un progressista amb reputació de supervivent astut, ha intentat posar fi a dies d'ansietat per les acusacions de corrupció contra la seva esposa que, segons ell, són una difamació”.

La continuïtat de Pedro Sánchez al The Washington Post
La continuïtat de Pedro Sánchez al The Washington Post

A l'Estat francès, Libération i Le Monde destaquen que Sánchez ha rebutjat dimitir per seguir "al poder", tot i les investigacions judicials al seu entorn més pròxim. "Empurat en silenci des de l'anunci dimecres de l'obertura d'una investigació contra la seva dona per 'corrupció' i 'tràfic d'influències' instigada per l'extrema dreta, Pedro Sánchez ha criticat durament la 'campanya de difamació' i 'l'assetjament' contra la seva dona", recalca el primer mitjà francès, que subratlla la "fermesa" de Pedro Sánchez. 

La continuïtat de Pedro Sánchez al mitjà francès Le Monde
La continuïtat de Pedro Sánchez al mitjà francès Le Monde

Per la seva banda, els mitjans italians la Repubblica i el Corriere della sera destaquen la continuïtat de Sánchez al capdavant del govern espanyol.  "Segueixo al capdavant del Govern", recalca el Corriere della Sera. “Continuaré sent president amb més força que abans”, destaca la Repubblica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!