El PNB ha volgut deixar clar que també té molt a dir sobre els pressupostos quan s'ha conegut l'acord de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha afirmat que entén que l'executiu socialista parli primer amb Unidos Podemos dels pressupostos, però ha recordat que s'han de posar d'acord cinc forces polítiques, i espera que, després, uns i altres "no es trepitgin els ulls de poll".

En una entrevista concedida a RNE, Esteban ha assenyalat que, després que el govern espanyol hagi tancat un acord amb Unidos Podemos per als comptes, l'Executiu no ha trucat al PNB. Només hi ha hagut un intercanvi de paraules informal. "Ahir em vaig trobar amb la ministra d'Hisenda en unes escales al Congrés i va dir: 't'he de trucar urgentment', però no tinc més notícies", ha assegurat.

Després de precisar que desconeix el que s'ha tancat entre el govern del PSOE i el grup liderat per Pablo Iglesias, considera que "deuen haver estat unes línies generals, no pas un pressupost concret". "Estic a l'expectativa. En aquestes coses ja tinc una miqueta d'experiència: tranquil·litat i pas petit a pas petit", ha apuntat.

Puntes de coixí

A parer seu, es tracta d'"unes puntes de coixí complicades perquè, al final, es necessiten cinc forces polítiques". "Nosaltres entenem que es parli primer amb Unidos Podemos, però el que no podem fer després és trepitjar-nos els ull de poll entre uns i els altres", ha manifestat.

Esteban ha destacat que són "realistes, sabem quina és la situació", i plantejaran coses "factibles i realitzables" perquè es tracta d'acordar entre cinc partits, "i és complicat". "Ja veurem com va evolucionant", ha dit. Tot i això, creu que ara tot està en stand by fins a les eleccions andaluses, i que és allà on "se centraran els focus", ha afegit.