L'ANC ha celebrat els resultats electorals del 21-D. Segons l'entitat, l'independentisme ha guanyat la batalla a les urnes al bloc del 155. Així ho ha assenyalat el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, que ha destacat que les opcions independentistes —JuntsXCat, ERC i CUP— han sortit victorioses, tot plegat en un "context difícil" i de "màxima participació", en un acte organitzat a les Drassanes de Barcelona, espai que l'ANC ha triat per fer el seguiment electoral del resultats.

"La ciutadania de Catalunya ha revocat el 155, la suspensió de l'autonomia i ha ratificat la república que vam votar l'1-O", ha assenyalat Alcoberro tot celebrant la victòria independentista al Parlament. D'aquesta manera, segons el màxim dirigent de l'ANC, s'ha posat de relleu el triomf de la ciutadans davant el que considera "un cop d'estat" perpetrat per l'executiu del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. 

El restabliment del Govern ha estat una de les altres exigències del líder independentista. Alcoberro ha demanat la recuperació del control dels comptes de la Generalitat, així com la "restitució immediata" dels membres de l'executiu, una demanda que ha condicionat també al retorn dels líders independentistes empresonats, els quals ha qualificat d'"ostatges".

Unes eleccions "il·legals"

Malgrat celebrar la victòria del sobiranisme, Alcoberro ha volgut deixar clar que l'ANC ha considerat els comicis "il·legítims". Ara bé, ha destacat que els resultats evidencien que la via independentista és la que s'ha de mantenir i que es demostra que l'Estat ha aplicat el 155 "en contra de la majoria" dels catalans. "L'estat espanyol mai podrà fer callar la veu de Catalunya", ha sentenciat el líder independentista al final del seu discurs, que ha estat rebut pel públic assistent amb crits a favor de l'estat propi.