Esperanza Aguirre no vol deixar la política, malgrat resistir-se a acceptar la realitat, era se'n parla més d'ella per les opinions més pròpies d'un tertulià que d'una expresidenta madrilenya. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha començat lloant la figura de Cayetana Álvarez de Toledo, dins el PP: "Segueix sent la millor parlamentària, cada vegada que ella parla, tothom reconeix la seva qualitat intel·lectual, la part acadèmica". Aquest era el preludi d'una de les declaracions més polèmiques que ha donat en els darrers temps.

Ha tocat parlar dels presos independentistes i ha estat clara: "Que compleixin la llei, es preveuen els indults, d'acord. Però uns homes que diuen que tornaran a fer el mateix, doncs crec que estan molt bé a la presó. És com el violador que diu que tornarà a violar, estic parlant de delinqüents". I en aquesta bateria de comparativa també ha citat els etarres".

Segueix en directe l'actualitat i l'última hora del coronavirus.

"No és el mateix Hitler que Franco"

En clau espanyola, s'ha centrat en els pressupostos: "Jo crec que se li hauria d'haver ofert un recolzament parlamentari per evitar que pactés amb Podemos, un partit comunista disfressat. Jo he vist un retrat de Lenin dins el consistori". En la comparativa feixista fins i tot n'ha enumerat més i ha dit que "no és el mateix Hitler que Franco". De fet, el sistema que ha carregat és la Segona República: "No va ser tan idíl·lica com us penseu, va ser lamentable i el Partit Socialista pensava que havia d'anar a la guerra civil perquè no creien en la democràcia liberal". Sobre la Fundació Francisco Franco, ha tirat pilotes a fora: "No conec els seus estatuts, no sé si s'ha d'il·legalitzar".

Ràpidament el tema ha derivat amb la independència, demanant que els polítics catalans facin el mateix que Juan José Ibarretxe, "una votació que va perdre". De fet, diu que se sent acreditada per parlar de Catalunya perquè part de la seva família és d'aquí: "Em dic Aguirre i Borrell, tinc catalans i molt catalans". D'altra banda, no podia faltar la crítica a la gestió de la pandèmia: "L'estat d'alarma, ja ho han dit, fins que s'acabi tot. I així poden seguir amb aquests atacs a la llibertat". 

Aguirre ha demanat personalment al rei emèrit Joan Carles I que torni dels Emirats Àrabs, però segons diu no ha obtingut resposta: "Va renunciar a tot el poder heretat i passar d'una dictadura a una democràcia no és fàcil, i el rei ho ha obtingut. Per Espanya i les empreses a l'estranger a fet molt". Lloança i apartar un frau de mides incalculables a qüestions "de la seva vida personal". Malgrat tot, no nega que la justícia "ha d'anar fins el final"... També amb el seu partit, el PP.