La portaveu del Grup Municipal de Madrid, Esperanza Aguirre, ha qualificat aquest dissabte l’Estat autonòmic com “un error”, i ha insistit que “caldria haver diferenciat Catalunya i el País Basc”. Alhora, Aguirre ha fet una reflexió: “Li dono voltes a què hagués passat si s’hagués singularitzat a Catalunya i al País Basc”.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Aguirre ha insistit en que “potser s’hauria de repensar l’estructura territorial d’Espanya”. La dirigent popular ha considerat que "no va ser un encert crear disset parlaments i governs: "Crec que s'hauria d'haver diferenciat Catalunya i el País Basc, que evidentment són completament diferents al què pot ser la Rioja, Cantàbria o, fins i tot, Madrid".

Aguirre ha dit que això fa fer-se "perquè catalans i bascos se sentissin més còmodes i cada cop se senten més incòmodes", encara que al mateix temps ha assegurat que no existeix cap conflicte perquè s’ha “de complir la llei”: “Jo crec que no hi ha cap conflicte. El que hi ha són lleis que s’han de complir”.

Aguirre ha insistit que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha compromès “a complir la llei i fer-la complir”, i ha destacat la importància del respecte a la llei.

La dirigent popular ha criticat que “no sempre s’explica bé la història a Espanya”, ja que segons ha considerat, “hi ha massa localisme”.

Aguirre ha valorat molt positivament l’actitud del PSOE per tal de facilitar la investidura de Rajoy: “El seny del PSOE va evitar un govern de socialistes, podemites i independentistes”.

Corrupció

“La corrupció és el que més mal ha fet al PP”, ha respòs Aguirre en ser preguntada sobre una possible finançament irregular. Aguirre ha assegurat que “mai” ha tingut un compte bancari al estranger i que “tampoc coneix a ningú del partit” que ho hagi fet.  

Aguirre ha estat preguntada sobre la polèmica en relació a la seva dimissió al capdavant del PP de Madrid: “Què bruta està Madrid!”, ha respòs eludint la pregunta.

La dirigent popular ha considerat que s’ha parlat de corrupció en el sí del PP ja que “s’han perdut un terç dels vots per diverses causes”, i ha declarat que cap partit o institució està lliure de corrupció: “La qüestió és que es fa quan es descobreix”, ha sentenciat mentre demanava una justícia “més àgil”.

Aguirre ha estat molt crítica amb l’actual ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ja que segons ella, era el ministre que estava al capdavant “quan es va filtrar” la seva declaració de la renta, l’any 2013.

“Quan vaig veure a la Infanta Cristina al banc dels acusats vaig sentir tristesa”, ha manifestat Aguirre sobre el cas Nóos.