Amb nostàlgia i recordant la seva joventut: així ha agraït el president a l'exili i candidat de Junts + Puigdemont per Catalunya a les eleccions catalanes del 12 de maig, Carles Puigdemont. Aquest dijous al matí El Nacional.cat ha avançat que el president Jordi Pujol va demanar aquest dimecres el vot per a Junts i per a Carles Puigdemont a les eleccions. "Votaré Junts. Rotundament votaré Junts. Ara toca Junts. I votaré en Puigdemont", va assegurar en un sopar amb militants de Junts al Centre de Martorell El Progrés. 

El president a l'exili ha escrit un missatge a X aquest dijous a primera hora del matí on ha donat les gràcies a Jordi Pujol per confiar en ell i demanar el vot per la seva formació. Carles Puigdemont ha mostrat el seu agraïment recordant un moment de la seva joventut, quan va assistir a un míting de Jordi Pujol a Girona l'any 1980.  En aquella època, tal com recorda, Puigdemont encara no podia votar però es va quedar impressionat amb la "força i la determinació per aixecar Catalunya després de la llarga nit del franquisme" de Pujol.

"No us deixeu arrossegar pel desànim. Hem de votar Junts i entenem que això vol dir també d'una manera clara, sense discussió, votar Puigdemont", ha assegurat el president, que ha argumentat que votarà Puigdemont "sobretot perquè ha donat i dona un suport molt fidel i molt generós a la causa de Catalunya i pagant-ne un preu", va subratllar Jordi Pujol aquest dimecres.

Arrenca la campanya electoral

Precisament aquest dijous a la nit, l'endemà que Jordi Pujol demanés el vot per Carles Puigdemont, arrenca oficialment la campanya electoral. Una de les principals incògnites de la cita electoral avançada per la falta d'acord amb els pressupostos és si es reeditarà la majoria absoluta independentista al Parlament. I això marcarà els futurs pactes postelectorals. Tots els sondejos apunten que el candidat del PSC, Salvador Illa, serà el més votat, com ja va passar a les últimes eleccions catalanes.

Junts + Puigdemont per Catalunya són els que fan una campanya més atípica. Com la pràctica totalitat dels seus actes, el partit farà el seu primer acte a Argelers, a la Catalunya del Nord, per tal de facilitar així la participació presencial del seu cap de llista, Carles Puigdemont. Així, a les 19.00 hores començarà el míting al Jean Carrere Space, on a més de Puigdemont participaran el secretari general de Junts, Jordi Turull, i els número 2 i 3 de la llista, Anna Navarro i Josep Rull.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!