L’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI) ha carregat avui amb un comunicat contra el diputat de la CUP Benet Salellas, a qui atribueix afirmacions de "caràcter judeòfob", després de la intervenció que va protagonitzar davant la comissió d’Exteriors del Parlament rebutjant la compareixença del president de la Comunitat Israelita de Catalunya, Uriel Benguigui. 

Durant la reunió de la comissió d'Exteriors del passat dia 12, el diputat cupaire va atribuir la petició de compareixença del president de la Comunitat Israelita a una reacció d’“agents exteriors” al Parlament, que haurien actuat després que tots els grups van decidir citar a comparèixer el director del Centre Palestí pels Drets Humans, Raji Sourani. Segons Salellas, aquestes pressions van obligar a convocar també Benguigui, al qual va descriure com a “adversari o botxí o el que sigui del compareixent”.

“La dreta més reaccionaria, al servei d’interessos claríssims a l'hora de definir el conflicte polític que es viu a Palestina, van imposar una agenda que nosaltres en defensa de la sobirania d’aquest Parlament hem dit que no estem d’acord”, va denunciar.

 

Caràcter Judeòfob

L’Associació Catalana d’Amics d’Israel ha expressat “rebuig i condemna” avui per les paraules de Salellas a les quals atribueix un “caràcter judeòfob”. “Les acusacions del senyor Salellas titllant el senyor Benguigui de botxí i agent exterior són pròpies de la pitjor tradició antisemita”, assenyala l’ACAI en el comunicat on expressa la sorpresa que aquestes afirmacions “es puguin fer impunement, i molt menys en seu parlamentària i per un dels seus representants”.

L’Associació considera que les paraules de Salellas requereixen una reprovació de tots els grups i reclamen una rectificació immediata i disculpa pública del diputat. Així mateix demanen un posicionament del Parlament “rebutjant l’antisemitisme i la intimidació efectuada al seu si contra la comunitat jueva i el seu representant”, en compliment de l’Estatut que insta a promoure l’eradicació del racisme, l’antisemitisme, la xenofòbia i qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones.