Els afiliats del PP català han presentat diverses esmenes a les ponències que es debatran en el XIV congrés del partit els dies 25 i 26 de març, entre les quals destaquen les que demanen una estratègia “més dura” contra el sobiranisme.

Un total de 172 esmenes s’han presentat a les dues ponències que es faran al congrés i que han de marcar les bases de l’estratègia política i d’organització dels pròxims anys. Algunes d’aquestes esmenes, segons han confirmat fonts populars a Europa Press, demanen contrarestar l’independentisme amb una major contundència davant una política que, segons consideren, és massa flexible.

Altres esmenes es centren en l’atenció a les persones i les polítiques socials i d’altres demanen canviar el nom de la formació, actualment anomenat Partit Popular Català. El canvi del nom es va aprovar en el XIII congrés del partit però ara alguns afiliats voldrien recuperar el tradicional Partit Popular de Catalunya.

Totes aquestes propostes es votaran entre els 1.076 compromissaris que participaran al conclave per dirimir si s’exclouen o no en els textos inicials que han proposat els coordinadors de cadascuna de les ponències, coordinades pel secretari d’Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, i el diputat Santi Rodríguez.

La ponència que ha presentat Ayllón defensa que el procés està esgotat i que, a partir d’ara comença una etapa “postprocés” on els populars han de garantir la igualtat. La ponència de Rodríguez inclou la creació d'una Secretaria de Política Europea per fer arribar a les institucions europees “una visió diferent” a la que ofereix el Govern.