Una nova filtració de gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo enfanga més a tots els participants en l'Operació Catalunya. Publicades per El País, les noves gravacions estan majoritàriament coprotagoitzades pel número 2 del Ministeri d'Interior mentre el titular era Jorge Fernández Díaz, Francisco Martínez. Els àudios entre els dos mostren com Villarejo empenyia per prémer l'accelerador amb l'Operació Catalunya, mentre Martínez sospesava no anar amb presses. Davant d'això Villarejo va esgrimir la seva amenaça: o segueix l'operació Catalunya o s'aixeca acta notarial de la guerra bruta. És a dir, o es fa el que vol o delata a tothom implicat. 

"Et dic què he fet. He quedat aquesta nit amb un notari amic meu, i aquest matí he dipositat proves per a l'acta notarial, per si m'aturen en alguna circumstància o em passa alguna cosa, està dipositat", va relatar-li Villarejo a Martínez, qui li va preguntar quina mena de proves. "Tinc proves que esteu tots en aquesta moguda", li va deixar anar el comissari.

Villarejo estava frustrat amb Martínez, perquè aquesta volia "posar a la nevera", el nou moviment en el marc de l'Operació Catalunya que rumiava el comissari. Tot plegat consistia en la presentació d'una denúncia contra els Pujol per part d'un nou informant de Villarejo: Javier de la Rosa.

Les mogudes amb les quals amenaça l'excomissari és l'informe policial que recollia proves falses contra polítics independentistes. Villarejo havia filtrat dues setmanes abans aquest informe a El Mundo. Així en presumia davant de Martínez: "Per què el va treure Pedro J.? Perquè soc l'únic que, a les vuit del vespre, a un ximple com l'Inda li dic: 'Ui, això, per què no el treus, papapapa...'. I a les nou s'està imprimint".

"Els fills de puta dels catalans"

Villarejo va advertir a Martínez del perill de l'independentisme i considerava que s'havia d'actuar amb rapidesa i contundència des del govern espanyol. L'excomissari insistia a imposar la seva línia d'acció, la qual reivindicava com exitosa: "Venen moments durs i cal tenir un equip de gent honesta, seriosa i dura per a aquests fills de puta dels catalans i per a aquests fills de puta dels bascos. Els bascos s'han acollonit, ho sé. Arran d'això s'han cagat". Villarejo es mostrava orgullós i va afirmar: "aquest treball, algun dia algú hi escriurà perquè hem canviat la història d'aquest país, fes-me cas". 

Per altra banda, en les converses amb Martínez, ell i Villarejo topen pels diners destinats a les accions de l'excomissari. Villarejo utilitzava la seva propera relació amb María Dolores de Cospedal com arma llancívola per aconseguir més diners. "Per cert, em va dir María Dolores: 'Què t'han dit, que no tenen diners? Quina poca vergonya'. Ja parlaré jo amb Jorgito [Fernández Díaz]", li va retreure Villarejo, a la qual cosa Martínez li va replicar que Cospedal no sabia del que parlava. "Com que no ho sap? Perdona'm, una operació d'aquest calat i el ministre no té pasta preparada?", va esclatar Villarejo.