Més de 150.000 persones s'han vist afectades al llarg d'aquest dimecres 8 de novembre pels talls de vies ferroviàries, segons els càlculs de Renfe. Les mobilitzacions, que s'han fet coincidint amb la vaga general, han fet que la circulació de l'AVE hagi quedat interrompuda entre Camp de Tarragona i Figueres Vilafant, ja que des d'aquest matí les vies estan ocupades a l'estació de Girona i des de la tarda passa el mateix a Sants. Hi ha trens que no han pogut circular i s'han registrat retards de més de 2 hores. A més, des de les 17h no hi ha cap AVE que hagi pogut sortir de Sants.

Renfe ha assegurat que facilitarà als afectats el reemborsament dels bitllets o canviar-los per a un altre dia.

La companyia ferroviària ha confirmat que el trànsit ferroviari d'alta velocitat està suspès entre les estacions de Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant per l'ocupació de les vies a les estacions de Sants de Barcelona i la de Girona. A més, per raons de seguretat, també està afectada aquesta tarda la via 7 de Barcelona-Sants, fet que altera els serveis de les línies R1, R3 i R4 d'entrada a Barcelona sentit sud.



Des de les 16:45 hores, i a causa de la presència d'un grup de persones a la zona de vies d'alta velocitat de l'estació de Barcelona Sants, dos trens AVE que arribaven a Barcelona han hagut de ser estacionats al baixador del Prat de Llobregat, des d'on han evacuat els passatgers fins a Barcelona Sants a través dels serveis de trens de Rodalies.

Aquest matí, un altre nombrós grup de manifestants han desbordat les línies policials i han envaït les vies de l'estació d'alta velocitat de Girona, per la qual cosa es troba suspesa la circulació al seu pas per aquest punt des de poc després de les 08.00 hores del matí. Les persones que tallen les vies de l'AVE a Girona han anunciat que pensen quedar-s'hi fins que acabi el servei de trens, cap a les 22 hores d'avui.

Segons Adif i Renfe, aquestes afectacions se sumen a les provocades des de primeres hores d'aquest matí i fins a migdia a la xarxa ferroviària de Catalunya, tant per la presència de manifestants com per la col·locació d'obstacles a les vies, cosa que ha generat retards de diversa consideració en el servei. Aquests episodis han ocorregut a les estacions de Montcada-Bifurcació, Sant Vicenç de Castellet. Montcada i Reixac, Mataró, Blanes, Reus, Ulldecona, Tarragona, Borgonyà i Flaçà, entre d'altres punts.

La companyia Renfe ha informat que ha activat els serveis postvenda per als clients afectats pels talls de via, per permetre el reemborsament de l'import del bitllet o el canvi per a un altre tren o dia sense costos addicionals. D'altra banda, Renfe ha informat que un total de 31 treballadors de la companyia ferroviària han secundat la convocatòria de vaga, cosa que representa menys de l'1% de la plantilla a Catalunya, mentre que la participació de treballadors d'Adif "també ha estat residual", segons el gestor d'infraestructures.