El president de l'Associació d'Empreses de Gran Consum (Aecoc), Javier Campo, ha advertit aquest dimecres que la fuga d'empreses de Catalunya continuarà si la situació de conflicte polític no canvia. En declaracions al Congrés anual que celebra Aecoc aquesta setmana a València, Campo ha dit que la decisió de canviar de seu fiscal "no hauria d'estranyar" donat el context actual, ja què aquest moviment pretén "protegir" clients i proveïdors.

El responsable de l'Aecoc ha destacat que és encara molt d'hora per valorar com ha afectat econòmicament el conflicte català, encara que ha assegurat que li consta que algunes inversions a la regió s'han frenat en les últimes setmanes. "Si es paren les inversions es ressentirà l'ocupació, i com a conseqüència ho faran també el consum i el creixement econòmic", ha plantejat Campo, qui ha recalcat que no trobar una solució aviat suposarà "un problema a mitjà termini per a Catalunya i per a Espanya".

L'àrea més afectada podria ser, segons la seva opinió, el turisme, una de les activitats més importants per a l'economia catalana. Sobre l'opció que Aecoc traslladi la seva seu, actualment a Barcelona, ha afirmat que de moment no s'han arribat a plantejar aquesta opció, i que només ho farien "si la situació es compliqués i les coses fossin més lluny del que han anat ja".