Els advocats dels presos polítics i dels exiliats s'han unit aquest aquest any a la mani, algun d'ells amb la samarreta oficial de la Diada 2018. De fet, la convocatòria d'aquest any es dedica en bona part a ells. És la primera vegada que una Diada se celebra amb presos polítics i exiliats i a les portes d'un judici per rebel·lió.

Aamer Anwar, l'advocat de Clara Ponsatí, ha arribat dels primers, juntament amb Gonzalo Boye. Els advocats de Clara Ponsatí i Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig han anat directament a la capçalera pels volts de les quatre de la tarda. Els hi han rebut els familiars dels presos polítics i exiliats que formen part de la capçalera de la manifestació.

També ha arribat, amb la samarreta de la Diada posada, l'advocat Jordi Pina, que porta la defensa de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. Jaume Alonso Cuevillas, l'advocat de Carles Puigdemont, també assisteix a la manifestació amb la resta de lletrats, que ocupen un espai a la capçalera que hi ha a la Diagonal, a tocar del Palau Reial.