“De motius ens en sobren”. D’aquesta manera ha avançat l’advocada Eva Pous, d’Alerta Solidària, que presentaran un recurs per l’alliberament dels cinc membres dels CDR detinguts i acusats per terrorisme que defensa la seva associació. “No té sentit que haguem d'estar defensant la llibertat d’aquestes persones”, ha assegurat després de visitar-los, amb els seus companys, a la presó de Soto del Real, on aquest dijous va enviar-los sense fiança el jutge instructor de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón.

La lletrada ha explicat que estan preparant el recurs, que no saben quan el presentaran. “No hi ha motius per a mantenir aquesta situació, hi ha fins i tot altres mesures menys lesives. La presó ha de ser l’última instància”, ha defensat Eva Pous, que ha subratllat que “hi ha hagut moltes irregularitats en el procediment”, començant per com es van realitzar els escorcolls “sense unes garanties mínimes”.

Després de visitar-los a Soto del Real, els advocats han subratllat que els han vist “forts” i que estan “molt agraïts per les mostres de suport que arriben d’arreu dels Països Catalans”. Estan “preocupats”, però també “són conscients del moment que vivim i de quina finalitat té segurament té el cas”.