Uns 150 advocats han participat aquest dissabte a la manifestació convocada per la Coordinació d'Advocats per Catalunya per reclamar l’alliberament dels presos polítics. El punt d’inici ha estat a les portes del Consell de l'Advocacia Catalana, situat just davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona, amb una forta protecció policial.

Poc després de les quatre de la tarda, la comitiva ha començat a caminar en direcció al carrer Marina per sumar-se a la manifestació multitudinària per la llibertat organitzada per l’ANC i Òmnium.

La manifestació ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema "Justícia, democràcia i llibertat". Sota aquest paraigües s'hi han sumat col·lectius com Drets o els col·legis d'advocats de Terrassa i Vic, amb la seva pròpia pancarta amb la imatge del conseller de Justícia empresonat, Carles Mundó.

En passar per davant de la Conselleria, al carrer Casp amb Pau Claris, els advocats han dedicat crits de "no esteu sols" als empresonats, tot senyalant la seu del departament. També s'han sentit càntics com "els advocats serem sempre vostres" o "no hi ha drets".

Hi han participat advocats de tots els col·legis de Catalunya: Vic, Terrassa, Girona, Reus, Manresa, Barcelona, Sabadell, Figueres, Granollers, Lleida, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona i Tortosa. Molts d'ells hi han anat acompanyats dels seus familiars, també vestits de negre i amb estelades.

familia manifestacio advocats llibertat - sergi alcazar

Aquest col·lectiu ja va protagonitzar una altra manifestació amb les togues davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tres dies abans del referèndum de l'1 d'octubre.