L'advocat de l'exconseller Santi Vila, Pau Molins, ha considerat que si es formés Govern a Catalunya "els presos possiblement estarien en llibertat", ha assenyalat aquest dilluns en una entrevista a Antena3. "Si tinguéssim un Govern de la Generalitat que pogués exercir les seves funcions sense problemes judicials que ho impedissin, entenc que no hi hauria d'haver cap motiu perquè seguissin a la presó", ha opinat.

Preguntat per si Carles Puigdemont podria ser investit, ha dit que "seria un error nomenar algú que sigui immers en una causa judicial", ja que el més probable és que siguin inhabilitats políticament. Encara així, ha considerat que les presons preventives dictades són un error i responen a una "reacció sobreactuada per part de l'Estat espanyol", ja que ha dit que és una figura que hauria de ser absolutament extraordinària.

Preguntat pels seus anys de militant a Convergència, Molins ha dit que es va donar de baixa del partit quan, "sense consultar", van canviar el programa polític i van apostar per la independència.

Sandro Rossell

Molins, també advocat de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rossell, ha dit que la presó preventiva del seu client, que dura ja un any, és "una situació escandalosa". "És una vergonya que en un país que s'autoproclama democràtic es posi una persona un any a la presó sent innocent i sense haver tingut un judici just", ha incidit.

"Estic convençut que això va més enllà del jurídic, perquè no se sosté jurídicament", ha dit Molins, i ha afegit que el mateix Rossell es pregunta si el motiu pot ser que hagi estat president del Barça, que prestés el Camp Nou per celebrar un concert independentista o que el seu pare fos un dels socis fundadors de Convergència.